מים מזוקקים -הם מים שעברו תהליך זיקוק: ניקוי מחלקיקים, מינרלים וממלחים. איכותם של מים מזוקקים נקבעת לפי ההתנגדות שלהם: ככל שהתנגדות המים גבוהה יותר, כך הם נקיים יותר.
מי ברז- המים אינם תמיד באיכות קבועה, אלא בתחום רחב למדי
לפי אזורי הארץ, מקור המים ,עונות השנה וכו'.
להלן מס' נתונים, במרכז הארץ בשנים 2005 \ 2006
מתוך דוחות פרטיים ורשמיים-
מוליכות ( מיקרו סימנס לס"מ ): 1000 עד 1076
כלל מוצקים: ppm , 405,672,643, 601. תקן ישראלי עד 1500.pH - ( 7.4 , 8.1 7.6 ).
קשיות סידן: ppm CaCO3 ) - 119, 174 , 117 , 202)
כלורידים : 218, 263, 251 , 243 ( ppm)
מגנזיום : 10, 27 , 30 , 36 ( ppm). תקן ישראלי = 150
גופרה : SO4 ) : 18 , 45 ,64 ). תקן ישראלי= 250 מ"ג\ל
לפי אזורי הארץ, מקור המים ,עונות השנה וכו'.
להלן מס' נתונים, במרכז הארץ בשנים 2005 \ 2006
מתוך דוחות פרטיים ורשמיים-
מוליכות ( מיקרו סימנס לס"מ ): 1000 עד 1076
כלל מוצקים: ppm , 405,672,643, 601. תקן ישראלי עד 1500.pH - ( 7.4 , 8.1 7.6 ).
קשיות סידן: ppm CaCO3 ) - 119, 174 , 117 , 202)
כלורידים : 218, 263, 251 , 243 ( ppm)
מגנזיום : 10, 27 , 30 , 36 ( ppm). תקן ישראלי = 150
גופרה : SO4 ) : 18 , 45 ,64 ). תקן ישראלי= 250 מ"ג\ל
ההבדל בהרכבי המים הוא שמים מזוקקים הם מים שאין בהם תוספות כלומר אין בהם מינרלים ומלחים.ואילו במי הברז ישנם הרבה תוספות כגון:סידן,מגנזיום וכו'.
בניגוד למי ברז, מים מזוקקים הם מבודד חשמלי, כי אין בהם כמעט יונים .התנגדותם יורדת כשהם חשופים לאוויר הפתוח וקולטים אבק, מינרלים, מלחים וגזים, בעיקר פחמן דו-חמצני, היוצר חומצה פחמתית שבתורה מתפרקת ליצירת יוני קרבונט המסוגלים להוליך זרם חשמלי.
מהי ההשפעה של היונים שבמי הברז עלינו ?
השבמחקכמו כן, בגלל המחסור במלחים והתוספים השונים שבמי הברז, הבנתי שאסור/לא מומלץ לשתות אותם - אם אני מקבלת את התוספים האלו במידה מספקת ממקורות אחרים, האם זה בסדר שאתה מים מזוקקים ?
תודה רבה
חסכון במים
חס ושלום.
השבמחקאסור בהחלט לשתות מים מזוקקים. זה כמו רעל! ויגרום לנזקים במערכת האיכול ולכל הגוף. המים הללו יידבקו לאזורים מלוחים בגוף עד כדי אריסתם!